20.05.2013 15:45
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 852
· Najnoviji član: milan85bgd
Novi članci
· Tekstovi o Killi ribama
· Akvarijumska voda - ...
· Alkalnost vode
· Tvrdoća vode
· Intervju sa Ivanom M...
Teme na forumu
Nove teme
· Wild west
· Nova postavka bez imena
· Crystal Red Shrimp
· EI vs Chucks Calculator
· 140l
Aktuelne teme
· Blic i aqua-macro-fotografija [177]
· juwel rio 240 [108]
· Osmocote exact [75]
· Crystal Red Shrimp [65]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Aquascaping.rs
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aquaplants.org
Aqua-art.org
Akvaristi.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"U raskoraku" - 170l Zander
zander
Ovo je nastavak od stare postavke "Le vent, le cri"
Sve je isto, jedino sam kamen izbacio. Ali da opet ponovim neke od bitnijih stvari:

Akvarijum: 170 litara

Podloga: stara oko 11-12 meseci, zemlja za cvece oko 10 litara (carobna zemlja) + PPP sistem. Preko toga krupan sljunak, a naknadno sam posipao sitan pesak preko toga (mozda oko pola litre)

Rasveta: Mesano, stedljive sijalice philips 3 komada od 33W + 4 komada T8 (oko 1W/l), 10 sati

Stanovnici: 6X Hyphessobrycon Rosaceus, 2XCrossochelius siamensis, 1XAncistrus dolichopterus, 10-ak Caridina multidentata

Voda: KH13, GH19, NO3~40ppm, PO4~2ppm, zamena vode po 50% u 7-10 dana

Filtracija: kanister filter Atman EF2

I sve sam ovo pisao da bi na kraju udavio sa slikama Photo

lh3.googleusercontent.com/-LR8R_kPpQxc/T6a1hlbuFaI/AAAAAAAAAJc/JERdJcpdIqk/s800/R3790.JPG

lh6.googleusercontent.com/-JeWs_906DuM/T6a1f4msPMI/AAAAAAAAAJQ/QahpB-c_ojg/s800/R3791.JPG

lh3.googleusercontent.com/-y1ZpGdGg2WA/T6a1hTWPwMI/AAAAAAAAAJY/6hzXXKH2T2E/s800/R3792.JPG

lh4.googleusercontent.com/-pkV4Rl5iURo/T6a1l1u-f5I/AAAAAAAAAJo/67WmPGHq0bY/s800/R3793.JPG

lh6.googleusercontent.com/-lxkx3AyhW9Y/T6a1myn4a2I/AAAAAAAAAJ4/SOCa5nkHlTQ/s800/R3794.JPG

lh3.googleusercontent.com/-kHAOcJGWxSI/T6a1mJYQvdI/AAAAAAAAAJs/jty7tD_eMRU/s800/R3795.JPG

lh3.googleusercontent.com/-ILB9DiSmtC4/T6a1qmFOvbI/AAAAAAAAAKA/mF3fByTGb64/s800/R3796.JPG

lh5.googleusercontent.com/-YfGXax2Q56o/T6a1qg2Io7I/AAAAAAAAAKE/L4Qiv3K2y9Q/s800/R3797.JPG

lh3.googleusercontent.com/-IL7-MSF2WOQ/T6a1r1lNmvI/AAAAAAAAAKQ/41tT5hLurQA/s800/R3798.JPG

lh5.googleusercontent.com/-ggvIXfx5DgA/T6a1v0B79UI/AAAAAAAAAKk/PHnohKiAXm8/s800/R3799.JPG

lh5.googleusercontent.com/-yWEjf1iO89o/T6a1u4rL3jI/AAAAAAAAAKY/UvhjB4k52Bk/s800/R3800.JPG

lh4.googleusercontent.com/-9Bnl6UveVVI/T6a1vQnw_AI/AAAAAAAAAKg/ELYDhpvaYzo/s800/R3801.JPG

lh6.googleusercontent.com/-8GI_1ihkw-Q/T6a1ya4SXSI/AAAAAAAAAK0/TYO91PzC_9k/s512/R3802.JPG

lh6.googleusercontent.com/-7FRBS1j0V7I/T6a1yUsOveI/AAAAAAAAAKw/40-isW_TuC0/s512/R3803.JPG

biobiofizicar
Samo ti davi....Wink
Lepo se ovo transformise... Osecam da ce u jednom trenutku postati cistokrvni holandez....

daweed
U brate fotke su vrh a za bilje nemam reči.... ApplauseApplause

Šta je ovo pozadi crveno, arcuata?

http://daweedaqua.tk
zander
Nije Arcuata. To ti je ona Persicaria sp. 'Kawagoeanum'. Nju sam nedavno malo skratio i sada pusta nove pelcere, pa su malo sitniji. Nudio sam je nekoliko puta u oglasima, nikom ne treba. Nije ni zahtevna...

daweed
Stvarno je prelepa biljka, bar je kod tebe pokazala svoju pravu lepotu... Slabo pratim oglase, ali evo sada ti se javljam za sledeći trim...

http://daweedaqua.tk
Pejc
Ala ovo buja Applause
Ode ti u Holanđane Wink
Edited by Pejc on 07.05.2012 12:58

Rasta
e bas si udavio Grin sto rekose ode ti u holandiju...ali nebitno..Wink ovo deluje tako zdravo..imam osecaj da dok gledam slike da bilje raste Rofl

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Dusan79
zander wrote:

Nije Arcuata. To ti je ona Persicaria sp. 'Kawagoeanum'. Nju sam nedavno malo skratio i sada pusta nove pelcere, pa su malo sitniji. Nudio sam je nekoliko puta u oglasima, nikom ne treba. Nije ni zahtevna...
.... hmmmmm Smile

Odlicno ovo Bane izgleda. Bas mi se dopada. Applause

zander
Dusan79 wrote:
.... hmmmmm Smile

... a onaj ko je trazio nije je dobio Grin
Wink

branimir ok
Thumb up Applause za zdravo bilje .Svaka cast .Kad ce nesto novo

zander
Sta novo? Pa juce sam otvorio temu AngrySmile

Ovo bi mogao dosta brzo da zavrsim i da ga uslikam, al neka... Posle ove postavke mozda uradim neki "nature" na brzinu (panjeve imam spremne natopljene) pa se opet vratim "holandiji" u istom ovom staklu. Tako nekako mozda uradim...

Gjuro
Sta kaze Rasta ode ti u holangjance al sta je lepo i bogu je drago Thumb up samo teraj dalje i salji salno slicice da malo i mi uzivamo u tu tvoju holandiju Thumb up.

Dusan79
Fantasticno izgleda! Stvarno svaka cast.

Biljka je ludilo! Applause

zander
To sada "U raskoraku" izgleda ovako. Sledi trimovanje i presadjivanje ovih dana...
Mislim se sada dok gledam ovu sliku, da cu napraviti takvu premetacinu da cu Staurogyne sp povezati skroz od leve do desne strane, do prednjeg stakla cu ostaviti Elatine hydropiper, celom zadnjom linijom mozda ostavim Persicariu, Althernateru skratim itd. Nikad dosadno Smile
Photo
lh5.googleusercontent.com/-qOBPsyenyFw/T6wabSG3xoI/AAAAAAAAAQk/1VNMm3gTtxM/s1200/r3870.jpg

darkoh
Odlicno druze. ApplauseBilje puca od zdravlja. Jedino mi cudno kako se ovaj pogestemon ili aromatica sta vec, ne crveni ali sumnjam da ce ostati ovako zelena. Pozdrav

zander
Tu biljku mi je poslao Zelenimrav i on mislim da je uvezao tu biljku pod imenom Pogostemon stellatus 'Broad Leaf', ali ovako na prvu mislim da se radi o obicnoj staroj dobro poznatoj Limnophila aromatica.
E sad, kad pogledas ta dva linka i te dve slike izgleda kao da se radi o istoj biljci.
Primecujem samo da je dobro uocljiva razlika u izgledu cvetova:

Cvet Pogostemon-a
www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/images/Lamiaceae/P.stellatus3.jpg

Cvet Limnophila-e
www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/images/Plantaganaceae/LimnoaroFlowerResized2.jpg

Ne znam samo da li i Pogostemon treba da ima isti miris kao i Limnophila ili su im i to mozda razlike.
Ili da uzmem da je prebacim na emerzno da vidim kakav ce cvet imati i da po tome budem siguran o kojoj je biljci rec...

Za boju cu videti jednom prilikom kakva ce biti kada izmenim malo djubrenje. Thumb up

Jeca
E. stellata nema miris i to je jedina razlika uz pomoc koje mozes sa sigurnoscu utvrditi o kojoj biljci se radi. Njusni je i znaces... Grin

Gjuro
Bravo Bane prelepi cvetovi a sto se tice samih slika fenomenalno izgledaju.

zander
Svaki dan hiljade i hiljade fotografija i rezultat ne moze da izostane Grin
Slike su preuzete sa ovih stranica Link1 i Link2 SecretMock

Gjuro
Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?