| Autor |
RE: Drvo |
Pejc
Član

Komentara: 369
Mesto: Niška Banja
Registrovan: 20.05.09 |
| Napisano na dan 07.02.2010 10:05 |
|
|
Odlican napredak, mada mi deluje desni cosak malo zaguseno.
La vita è bella |
|
|
| Autor |
Kum 1229
Član

Komentara: 703
Mesto: Subotica
Registrovan: 16.03.09 |
| Napisano na dan 07.02.2010 13:05 |
|
|
Izgleda dosta dzunglasto i prirodno bas kako ti volis predpostavljam. Jedino me interesuje da li ostajes pri ovim biljkama ili ih drzis cisto zbog uspostavljanja ravnoteze pa ces kasnije da ih vadis,konkretno mislim na drezgu i hrast? 
napredovanje... |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

Komentara: 1097
Mesto: bgd
Registrovan: 20.03.09 |
| Napisano na dan 07.02.2010 21:24 |
|
|
Drezga i najas su za mene izuzetne akvaristicke "radne" biljke. Ja bi im digao spomenik, a posebno najasu.....
Obzirom da su ovo i dalje "radne" fotke jako mladog aq drezga i dalje ostaje da jede viskove hemije, pravi lad i skriva svu tehniku koja je u tom desnom cosku, dok limnophila ne poodraste da je zameni. Drezga mozda i ostaneili se ponovo pojavi i u nekoj zavrsnoj fazi i na nekoj zavrsnoj fotki, ali sigurno ne u ovoj kolicini.... Ali sve dok je u tom cosku tehnika draze mi je da tamo upetljam drezgu i negledam cevi, kablove, pumpe, grejace,....
Sa hrasticem je situacija malo neodlucnija - kako se pokaze. Inace on sa namerom nije posadjen nego samo zaglavljen izmedju panja i stakla. Video sam kod drugara strasno interesantan "kisobran" i predivnu horizontalnu krosnju koju je napravio ovako nezasadjen hrastic uz povrsinu vode uz obilje vertikalnih adventivnih korenova. Ovako nesto cu probati i ja, pa da vidimo kako lezi na mome drvetu, ali trudicu se da ta krosnja i drezga nikako ne zaklone direktan pogled na stablo i kontakt sa povrsinom vode. Oko centralnog stabla drveta planirane su i neke grane sa mahovinom koje se probijaju kroz povrsinu i nisu direktno povezane sa stablom. Pripremicu i njih, pa ce mo da vidimo...
Mogu reci da sam postavio scenu za vrlo dinamican akvaristicki igrokaz, a sada tek predstoji igranje, zezanje, gajenje, seckanje, bastovanstvo i sitno preslagivanje,....
I evo jedna fotka i iz desnog ugla
uvek divlje i pomalo neuredno...
biobiofizicar dodata sledeca slika:

Izmenio biobiofizicar na dan 07.02.2010 22:43 |
|
|
| Autor |
zander
Administrator

Komentara: 2490
Mesto: Novi Sad
Registrovan: 27.11.08 |
| Napisano na dan 07.02.2010 21:30 |
|
|
Podloga je baš krupna, prošli put mi se učinilo da je sitnija. Sad kad su došle biljke tek vidim...
A mislio sam da ćeš malo drugačije da odradiš biljnu postavku kad sam video sliku na početku. Ajde pa pratimo šta se dešava  |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 09.02.2010 00:02 |
|
|
Podloga nije bas toliko krupna nego ovo krivo staklo izoblicava. U delovima gde je nazovi HC (slabo poleze) i glossa i marsilea ima i dodatni posip po povrsini granulacije 1mm.
I mene interesuje kako ce da se razvija, ali igram se bukvalno sa svakim detaljem. Eleoharis malo zuti, malo izbija mladare, a bas bi voleo da krene. Marsilea stagnira, a "nazovi" HC i glossa krenuli.
Dobio od Tssalome i neku mini kao hidrokotilicu (list kao detelinice) - i ona jako lepo krenula...
uvek divlje i pomalo neuredno... |
|
|
| Autor |
Pejc
Član

Komentara: 369
Mesto: Niška Banja
Registrovan: 20.05.09 |
| Napisano na dan 09.02.2010 00:16 |
|
|
|
biobiofizicar je napisao:
Dobio od Tssalome i neku mini kao hidrokotilicu (list kao detelinice) - i ona jako lepo krenula...
Hydrocotyle dissecta 
La vita è bella |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 09.02.2010 08:10 |
|
|
Imam ih 3 vrste u ovom aq i dve su stigle od Thalassome (izvini Gorane prekrstih te u predhodnom postu... ), jedna od Krcka...
Tu je i Hydrocotyle leucocephalla , a ova Krckova - mozda je i ona H.dissecta, a mozda i ?????
Reci Krcko koja ono bese... Razlikuje se oblikom lista i nacinom rasta od ove Thalassomine. Thallasomina raste poleglo - Krckova u vis .
|
|
| Autor |
krcko
Član

Komentara: 1288
Mesto: novi beograd
Registrovan: 02.04.09 |
| Napisano na dan 09.02.2010 11:38 |
|
|
|
Cardamine Lyrata , sličnosti ima , ali ih dele Okeani i poreklo sa različitih Kontinenata . Pozdrav |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 10.02.2010 07:07 |
|
|
Hvala Krcko.
Vidis da je mudro sto sam se ogradio u svom neznanju.
|
|
| Autor |
RE: Upotrebi onu kesicu sto sam ti dao!!! |
Thalassoma
Član

Komentara: 131
Mesto: Beograd
Registrovan: 04.12.09 |
| Napisano na dan 10.02.2010 10:55 |
|
|
|
biobiofizicar je napisao:
Eleoharis malo zuti, malo izbija mladare, a bas bi voleo da krene. Marsilea stagnira, a "nazovi" HC i glossa krenuli.
Drugar! Znajuci kako si detaljan siguran sam da si formiranje akvarijuma odradio bolje nego ja barem jedno 10 x. Da ne govorimo koliko je tvoj hard lepsi tj. bolje osmisljen od mog tako da jedini razlog zasto ti to ne uspeva vidim u tome sto jos nisi poceo sa ubacivanjem Co2 (barem je tako bilo kada si dosao kod mene za one biljkice i kada si mi doneo ribe). Dakle, ako kod mene to dziglja kao ludo, ima da buja i kod tebe. Jedino Co2 i eventualno krupnu podlogu (za koju ti kazes i da nije krupna) vidim kao eventualnu prepreku da ti lepo uspeva Eleocharis i Marsillea.
P.S. A za ovo sto mi ti i Isnogood pogresno "izgovarate" (korisničko) ime: Tssaloma, Thassaloma itd. to će da vas kosta koji pelcer Cardamine Lyrata i Alternathera-e s. ili eventualno Valisneria nana-e 
Izmenio Thalassoma na dan 10.02.2010 11:21 |
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 01.03.2010 23:44 |
|
|
Polako se "Drvo" puni zivotom...
Po naski receno ima tu i dugica i sekirica i crnih neonki i onih malih providnih tetri sa crvenim repicem i onih sto lice na neonke - a nisu...
Sve jato do jata od 7 do 10kom... i sve male (maltene da su koze vece od njih...). Skoro su stigle, polako se oslobadjaju i sve izgleda 
Cim navatam vremena navatacu im i latinske nazive...
Neocaradine luduju od srece sto su dobile ovoliko staklo. Ofarbale su se, porasle i nagradile me brojnim podmladkom za kratko vreme...
Biljke bez CO2 se ipak sve lagano ukorenjuju i krecu. Jedino malo alge po najvisim granama panja (direkt ispod svetla). Neka je zelena, ali koja nisam siguran....
 |
|
|
| Autor |
Coa
Član

Komentara: 194
Mesto: Munze Konza
Registrovan: 12.03.09 |
| Napisano na dan 02.03.2010 00:47 |
|
|
Retko lep akvarijum, upotreba RedMoorWood-a za 10-ku, ostalo se logicno nadovezalo na hardscape 
|
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 02.03.2010 13:24 |
|
|
Kao mladom aquascaperu pocetniku cast mi je dobiti pohvalu od gosn Coa-e ciji su mi radovi istinska velika inspiracija... 
Jos svasta po nesto (osim inspiracije) i od flore i faune i harda u ovoj tegli ima indirektni pecat ovog mladog gospodina...
Bas bi mogao malo da donira valisnerije nane da popunim onaj levi cosak.... 
Zahvaljujem se i ostalima na idejama, pomoci i donacijama i rasadno-plivajucem materijalu, a trebacete mi toga jos (ponajvise strucne pomoci) da ova tegla istinski eksplodira u svoj svojoj prirodnoj lepoti. 
|
|
| Autor |
krcko
Član

Komentara: 1288
Mesto: novi beograd
Registrovan: 02.04.09 |
| Napisano na dan 02.03.2010 13:35 |
|
|
|
Lepo Ti ovo izgleda , ali taj šareniš od riba pomalo kvari utisak . Pozdrav |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 02.03.2010 18:08 |
|
|
Lokacijski stizu sa svih delova zemljine kugle i u tom smislu su sarenis, ali su toliko male da kada pogledas u akvarijum nigde ih nema...., a i oblikom i velicinom i koloritom mi se uklapaju - kako medjusobno tako i sa okruzenjem....
Iznenadjen sam kako su crne neonke dobro cucnule u ovaj aq, ali izgleda da je sreci neocaradina dosao kraj. Upravo sam video jednu neonku koja nosi u ustima kozu slicne velicine.  
Male zlokobne pirane.... Doakacu ja njima ako budem morao amano zlikovcima, pa da vidimo ko ce koga smatrati za obrok......
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 02.03.2010 18:52 |
|
|
Ostao sam duzan latinske nazive mojih 5 jatasaca....
Prionobrama filigera
Aphyocharax rathbuni
Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Iriatherina werneri
Carnegiella marthae
|
|
| Autor |
Santorini
Član

Komentara: 136
Mesto: Sabac
Registrovan: 31.10.09 |
| Napisano na dan 02.03.2010 18:58 |
|
|
Bas lep bazencic |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 14.03.2010 01:17 |
|
|
Posto je ovaj akvarijum sklopljen od mnogo lokalnih minscapeova evo par fotki iz nekih drugih uglova i malo detalja...
 |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 14.03.2010 01:21 |
|
|
Jurio sam nove stanovnike dna, ali ih nisam ujurio sve... Ostali su neki cudni corydorasi (verovatno paleatusi) sa jako dugackim perajama i izduzenog tela i sa prelepim crnim obrubom gornjeg peraja. NJih cu kad tad navatati, a evo anistrusa i pandi (koje su -zamislite-u ovom trenutku najgabaritniji stanovnici ovog aq)
 |
|
|
| Autor |
biobiofizicar
Član

| Napisano na dan 14.03.2010 18:36 |
|
|
Evo navatao sam ga nekako, a na jednoj fotki ima i velicina da se uporedi sa pandom-duplo manji. Ja mislim da je ovo C, Paleautus - long fin. Da li je stvarno???
 |
|
|