| Autor |
RE: Crvene biljke i Fe |
krcko
Član

Komentara: 1298
Mesto: novi beograd
Registrovan: 02.04.09 |
| Napisano na dan 17.02.2010 23:20 |
|
|
Evo i RR čija boja nije posebno pospešena dodavanjem Fe
krcko dodata sledeca slika:
 |
|
|
| Autor |
daweed
Član

Komentara: 526
Mesto: Paracin
Registrovan: 23.06.09 |
| Napisano na dan 17.02.2010 23:22 |
|
|
Auu bre Krcko pa sta im radis      
 |
|
| Autor |
krcko
Član

| Napisano na dan 17.02.2010 23:32 |
|
|
|
Najveći doprinos su Narva T5 HO , ali mi zbog njih Heternatera i Cardamine pužu po podlozi . Pozdrav |
|
|
| Autor |
isnogood
Član

Komentara: 871
Mesto: Beograd - Mirijevo
Registrovan: 13.07.09 |
| Napisano na dan 06.03.2010 01:01 |
|
|
Napravio sam mali opit:
U 33L sam pustio da Rotala rotundifolia izraste toliko da se vuce po povrsini vode oko 10cm.
Ono sto je dospelo direktno ispod sijalica je poprimilo zuto/bakarnu boju, dok je ostatak, tj. vecina zelena da zelenija ne moze biti.
Ludwigia Repens je bordo boje, iste one koje je bila kada mi je Dexter dao.
Ovaj aq je osvetljen stedljivim sijalicama.
U 160l sam stavio pelcere RR i Ludwigije iz 33l.
Ludwigija gubi boju i to je verovato posledica siromasne prehrane (nedavno sam poterao taj aq pa je stoga prehrana krenula siromasno), ali istovremeno RR je dobila zuckastu boju, dok su vrhovi koji su se priblizili povrsini poceli da crvene.
Ovaj aq je osvetljen MH sijalicom.
Zakljucke izvucite sami...

neke ljude više boli tuđa radost nego njihova tuga |
|
|
| Autor |
Kum 1229
Član

Komentara: 703
Mesto: Subotica
Registrovan: 16.03.09 |
| Napisano na dan 06.03.2010 22:00 |
|
|
Recimo kod mene rotala r. odlicno raste,ali kada vidim fotku kao sto je kod krcka onda se malo smorim,ali zato sam i ja poceo sa manjim kolicinama Fe,pa da vidimo koliko ce dobiti na boji jer ocigledno je da kod mene ona raste kako treba ali je boja dobra samo pri vrhu kao sto kaze isnogood dok je sa donje strane zelena. 
napredovanje... |
|
|
| Autor |
Aquamaniac
Član

Komentara: 252
Mesto: Obrenovac
Registrovan: 20.04.09 |
| Napisano na dan 06.03.2010 22:36 |
|
|
Malo cu otici u off,ali je ipak moj post za dobrobit onih koji ce se,kao sto je Kum napisao,smoriti kada budu videli cika Krcinu Rotalu sa slike.
Ovu biljku mi je odavno doneo cika Krca kada je bio kod mene u poseti. Kasnije sam dobio Rotalu rotundifoliu i u isto vreme sam drzao tu Rotalu i onu koju mi je doneo cika Krca. Rotala koju mi je doneo cika Krca je bila kao ova sa njegove slike,jarko crvena,a Rotala rotundifolia,blago roze pri vrhu...u to vreme sam na 60l imao dve neonke od 18w i dodavao sam jedino Sera Florenu. Na sadasnjih 60l imam cetiri neonke od 18w,od hemije dodajem sve i svasta,najmanje vodu ,a Rotala rotundifolia je crvenkasta samo prvi vrhu,do duse ne kao cika Krcina,dok su donji listovi rozikasto-zeleni. Sve ovo sam napisao iz razloga sto ne mislim da je cika Krcina Rotala sa slike rotundifolia...moguce da je u pitanju neki varijetet iste ili cak colorata... 
"Distorzija misli u centru glave
Cucim u uglu i buljim u akvarijum
Moj pas glasno duva u trubu
U magnovenju" |
|
|
| Autor |
Kum 1229
Član

Komentara: 703
Mesto: Subotica
Registrovan: 16.03.09 |
| Napisano na dan 06.03.2010 22:55 |
|
|
E vidis nije mi palo tako nesto na pamet . Posto sam vidjao rotalu r. u vise akvarijuma sa mnogo boljim uslovima nego kod mene i nije ni priblizno bila lepa kao kod cika krcka,a daleko je bila i od moje rotale,tako da verovatno postoje razne varijante...
napredovanje... |
|
|
| Autor |
kojot
Moderator

Komentara: 1120
Mesto: bg
Registrovan: 14.03.09 |
| Napisano na dan 06.03.2010 23:09 |
|
|
Cini mi se cak da postoje tri varijeteta R.rotundifolie
green
red
colorata
AquaHobby |
|
|
| Autor |
krcko
Član

| Napisano na dan 06.03.2010 23:48 |
|
|
|
Rotundifolie sam pronašao samo dve vrste , dakle : R. Rotundifolia i R.Rotundifolia indica , sve ostale su Rotale sp. Pozdrav |
|
|
| Autor |
isnogood
Član

Komentara: 871
Mesto: Beograd - Mirijevo
Registrovan: 13.07.09 |
| Napisano na dan 07.03.2010 03:55 |
|
|
Aquamaniac to nikako nije OT. Palo mi je napamet da zickam od cika Krcka pelcer pa da vidim kako ce da se ponasa u 33 i 160 pored ostalih RR.
Bice da to nisu iste biljke...

neke ljude više boli tuđa radost nego njihova tuga |
|
|