Navigacija
Home
Vesti
Tekstovi
Baza biljaka
Kalkulator
Forum
Linkovi
Galerija
Pretraga
Kontakt
Prisutni korisnici
Prisutnih gostiju: 4
Prisutni članovi: mimi77

Registrovani članovi: 346
Čeka aktivaciju: 0
Najnoviji član: lale70
Teme na forumu
Najnovije teme
Hyphessobrycon amandae
Hygrophila pinnatifi...
160 litra, prvi put ...
Molim pomoč pri borb...
Aquarium guide
Teme sa najviše komentara
Dogovaranje u vez... [275]
Kum's Island 2... [227]
ŠUMADIJA-ARANĐELOVAC [222]
Okupljanje BG - S... [220]
Drinske podvodne ... [204]
Prijatelji
Aqua-art.org
Akvaristika.org
Akvarij.net
Akvaristikayu.com
Svet Akvaristike
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com

Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU
Aquavida
Pogledaj temu
MojBiljniAkvarijum.org | .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME | Forum za početnike
Autor Opremanje 200L
dexakiller
Član

Komentara: 2
Registrovan: 29.01.10
Napisano na dan 08.03.2010 15:01
Kupio sam akvarijum 90*50*43 i hteo bih u njemu da napravim biljni melem za oci.Potrebni su mi saveti sta bih trebao da kupim od opreme ali da to ne bude nista extra.Molim vas pomozite mi vasim komentarima i nekom okvirnom cenom toga sto mi predlazete.Gde mogu da nabavim ovako dobre biljke jer ja sam iz Nisa i to ovde toliko nema.
Autor RE: Opremanje 200L
photoivek
Administrator

Komentara: 1276
Mesto: Novi Sad
Registrovan: 27.11.08
Napisano na dan 08.03.2010 15:44
za početak kaži nam da li imaš već "ugrađen" pregradni filter?! ako nemaš opcije su ti spoljni stakleni ili kanister pri čemu su razlike u ceni i količini filter mase u korist spoljnog staklenog, dok kanister može lepo da se sakrije....
što se ostale opreme tiče nema puno, ali još ostalo da je jako bitno za biljne jeste svetlo. za početak kombinacje T8 cevi rade odličan posao za relativno malu početnu cenu a posle ti možeš to i da promeniš....

www.limundo.com/ref/photoivek
Srafciger
Super Administrator

Komentara: 481
Napisano na dan 08.03.2010 16:18
Za nabavku biljaka se nemoj brinuti. Ima puno ljudi ovde sa viskom biljaka, a ni Nis nije preko sveta...

Ja nisam sraf, ja sam srafciger!
tripko
Član

Komentara: 143
Mesto: Beograd
Registrovan: 12.06.09
Napisano na dan 08.03.2010 16:34
Moj savet bih bio, prvo da se dobro informises. O svemu filteru, osvetljrnju. podlozi ... ima tu jako mnogo informacija. Kod mene je taj proces ucenja do nabavke opreme i to minimalne trajao godinu dana, najvise su me kocile finansije.
Za biljke ces najlaske se snaci ima par dobri akvarista iz nisha a i nish nije na kraj sveta.

www.maketarskikutak.com
http://maketar.atspace.com/
http://102nd.in.rs/
dexakiller
Član

Komentara: 2
Registrovan: 29.01.10
Napisano na dan 08.03.2010 19:42
Ma ok je za filtraciju.Meni je najveci problem koje osvetljenje, koliko sijalica, koje vrste?I podlogu neznam kako se radi za biljni akvarijum
daweed
Član

Komentara: 526
Mesto: Paracin
Registrovan: 23.06.09
Napisano na dan 08.03.2010 19:54
Ja na 200 litara imam 180w neonskog osvetljenja, ipak najbolje je da sam izaberes i vrstu i kolicinu svetla.smiley Izbor ide i na to koje ces neonke staviti, ako se odlucis za neonsko svetlo.
Sto se tice podloge takodje imas ogroman izbor, ako ces stavljati zemlju za cvece imas tekst o pripremi ovde na sajtu... Ili pogledaj lepe akvarijume po sajtu pa vidi ko je sta stavio u podlogu i odluci se za nesto.smileysmileysmiley

Izmenio daweed na dan 08.03.2010 19:55
http://rottweiler.isgreat.org/
sejn
Član

Komentara: 250
Mesto: Odzaci
Registrovan: 12.03.09
Napisano na dan 08.03.2010 19:59
Melem za oci a nista extra je nezgodna kombinacijasmiley
Sto se tice podloge tu se vode diskusije svako dnevno.Prvo moras naci kvarcni pesak a ostatak podloge moras sam odluciti u zavisnosti od vrsta biljaka.Imas to sve na sajtu ,nemoj zuriti.
Osvetljenje za pocetak moze biti T8 kao sto ti je Ivek rekao ili stedne sijalice,to su ti dve dobre a jeftine kombinacije.
Za sad toliko i u svakom slucajuSRECAN pocetaksmiley

sejn
Pejc
Član

Komentara: 371
Mesto: Niška Banja
Registrovan: 20.05.09
Napisano na dan 08.03.2010 20:37
dexakiller je napisao:
Gde mogu da nabavim ovako dobre biljke jer ja sam iz Nisa i to ovde toliko nema.

Mozda nisi trazio na pravom mestu

La vita è bella
zander
Administrator

Komentara: 2505
Napisano na dan 08.03.2010 22:47
Biljke možeš i da potražiš u forumu Razmena biljaka tako što zatražiš nešto što ti se svidelo od biljaka, nije bitno ako nemaš ništa da ponudiš za razmenu. Poslaće ti sigurno neko ako ima viška koji pelcer...

Za početak šta god da se odlučiš da uradiš sa podlogom, rasvetom itd gledaj da tražiš neke brzorastuće biljke, npr Stargrass, Hygrophilie (limun,hrast), Ludwigie... Da startovanje akvarijum prođe što "bezbolnije". Naročito zato što si početnik. Nakon toga ti sledi nabavka đubriva a posle toga ide Easy Carbo i hidrogen smiley Zezam se...

U Nišu imaš dosta dobrih akvarista koji imaju lepih biljaka ali možda nisu registrovani na ovom forumu svi...

Uglavnom, dobrodošao na forum smiley
Pređi na forum:
Copyright © 2008