| Autor |
Bolbitis |
sejn
Član

Komentara: 250
Mesto: Odzaci
Registrovan: 12.03.09 |
| Napisano na dan 07.03.2010 18:53 |
|
|
Pozdrav ljudi!
Polako spremam nov AQ pa sam se hteo posavetovati.Hocu bulbitis da vezem za panjeve pa me interesuje kakva su vasa iskustva dali ga vezivati sa listovima ili samo rizome.
Prelep je zao mi je da ga skastrim,ali ako je bolje........
sejn
Izmenio zander na dan 07.03.2010 21:42 |
|
|
| Autor |
RE: bolbitis |
zander
Administrator

Komentara: 2505
Mesto: Novi Sad
Registrovan: 27.11.08 |
| Napisano na dan 07.03.2010 21:41 |
|
|
Ja sam ga sto puta premestao iz akvarijuma u akvarijum i nisam mu sekao stare listove.
Probaj tako, ako krenu listovi da propadaju ili da se hvataju alge onda najbolje da iseckas stare listove, nema ti druge |
|
|
| Autor |
RE: Bolbitis |
sejn
Član

| Napisano na dan 07.03.2010 22:01 |
|
|
Pa moram nesto,vezacu neke pelcere samo rizome na grane a jedan deo cu ubaciti u AQ da vidim sta se desava.
sejn |
|
|
| Autor |
RE: . |
Arcus
Član

Komentara: 215
Mesto: Borovo
Registrovan: 27.12.09 |
| Napisano na dan 08.03.2010 08:42 |
|
|
Nemoj seći listove. Ja sam svoj bolbitis vezao za sunkenroot i drži se dobro već treću nedelju, nema algi na njemu, neprimećujem da propada ali niti da raste dobro. Stagnira dok se nenavikne na aq i uslove u njemu. Možda će ti se alge uhvatiti na one donje listove, najmanje i najstarije ali ja sam uklonio 4-5 listova najviše.
Mislim da ga je pri sadnji,tj.vezivanju bitno prorediti ako je previše žbunast i vezati tako da svi listovi dobiju podjednako svetla.
Inače,imao sam dva rizoma iz prijašnjeg aq kojima sam isekao svo lišće zbog napada algi u prošlom akvarijumu, i tek su sada,nakon barem mesec dana ti rizomi počeli puštati listvoce, 4-5 listova veličline 3-6cm, brzo napreduju. Nadam se da sam malo pomogao smiley
Pozdrav iz Borova! |
|
|
| Autor |
sejn
Član

| Napisano na dan 08.03.2010 10:00 |
|
|
Upravu si necu seci,vezacu ih i pratiti sta se desava.Na kraju...nikad nije kasno odseci listove
sejn |
|
|
| Autor |
Arcus
Član

Komentara: 215
Mesto: Borovo
Registrovan: 27.12.09 |
| Napisano na dan 08.03.2010 11:02 |
|
|
sejn je napisao:
Upravu si necu seci,vezacu ih i pratiti sta se desava.Na kraju...nikad nije kasno odseci listove 
Tako je, videćeš kako će se ponašati pa ćeš onda reagovati.
Pozdrav iz Borova! |
|
|