| Autor |
RE: Priprema podloge za akvarijum |
krcko
Član

Komentara: 1285
Mesto: novi beograd
Registrovan: 02.04.09 |
| Napisano na dan 20.02.2010 15:15 |
|
|
|
Koren i nećeš vaditi , jer bi podigao mrežicu i još pola akvarijuma . Otkopa se okolo koliko može i oštrim makazama opseče koren do mreže . Pozdrav |
|
|
| Autor |
Nikouro
Član

Komentara: 15
Mesto: Beograd
Registrovan: 06.07.10 |
| Napisano na dan 07.07.2010 08:50 |
|
|
nikola34 je napisao:
Hvala vam puno na informacijama, ovo su saveti koji su mi trebali!!
Inace aq koju spremam je od nekih 25l i kao da sam znao nabavio sam kvarcni pesak granulacije 1 mm, ali i pesak granulacije 4-5mm. planiram da stavim prvo krupniji pa sitniji i to debljine ne ispod 3 cm!
Posto je ovaj moj aq pocetnicki, otvoricu novu temu i okacicu slike, pa se nadam da mogu racunati na vasu dalju pomoc!!
Necu vise da kvarim temu i tacka! 
Jos jednom hvala!!! 
Malo zapazanje na deo tekst a u cilju onih koji procitaju temu. Prvo do mrezice ide sitnija granulacija pa tek krupnija. |
|
|
| Autor |
krcko
Član

Komentara: 1285
Mesto: novi beograd
Registrovan: 02.04.09 |
| Napisano na dan 07.07.2010 14:11 |
|
|
|
Raspored sitniji-krupniji u mnogome će zavisti od mrežice-širine okaca. Pozdrav |
|
|
| Autor |
Nikouro
Član

Komentara: 15
Mesto: Beograd
Registrovan: 06.07.10 |
| Napisano na dan 07.07.2010 23:47 |
|
|
|
To stoji Krcko a ako se ima u vidu da se uglavnom koristi mreza protiv komaraca ( a mnogo manje mreza koja se koristi za izolaciju zidova ) onda je sitnija granulacija ta koja pokriva taj deo sloja podloge. Takodje treba napomenuti da i vremenom sama sitnija granulacija pada pod krupniju granulaciju. |
|
|
| Autor |
daweed
Član

Komentara: 513
Mesto: Paracin
Registrovan: 23.06.09 |
| Napisano na dan 08.07.2010 00:27 |
|
|
Ma totalno je nebitno kakva granulacija ide.. Dakle granulacija po želji, ja u jednom imam skoro pa pesak, u drugom gr. 1cm pa preko njega gr. 2-3 mm i u trećem je sve 1cm.... Granulacija ne igra veliku ulogu , najveću ulogu u podlozi igra: KOLIČINA podloge koja se dodaje i STRPLJENJE (kada nešto krene po zlu, a občno krene), odn. borba protiv algi.

Izmenio daweed na dan 08.07.2010 00:32 |
|
| Autor |
Juice_93fu
Član

Komentara: 49
Mesto: Uzice
Registrovan: 22.05.10 |
| Napisano na dan 08.07.2010 10:14 |
|
|
|
Mene zanima da li se mozw u akvarijumu koristiti pesak najsitnije granulacij kao drugi sloj iznad prvog sloja supsptatal |
|
|
| Autor |
zander
Administrator

Komentara: 2445
Mesto: Novi Sad
Registrovan: 27.11.08 |
| Napisano na dan 08.07.2010 11:50 |
|
|
|
Sve može, samo ti ja ne bi savetovao da to radiš, po meni su i one podloge koje imaju u sebi mnogo one granulacije od 1mm jako sitne, meni je npr najbolja separacija šljunka od 2-4mm, bar mi se tako pokazalo do sad... |
|
|
| Autor |
sejn
Član

Komentara: 249
Mesto: Odzaci
Registrovan: 12.03.09 |
| Napisano na dan 08.07.2010 14:21 |
|
|
Od 2-4 je zakon!
sejn |
|
|
| Autor |
misoo83
Član
Komentara: 14
Registrovan: 25.07.10 |
| Napisano na dan 27.07.2010 04:48 |
|
|
Ja kod mene kad sam pravio podlogu otisao u poljoprivrednu prodavnicu kupio 4 kile zemlje (humus za cvece) stavio neki najlon na dno akvarijuma i preko njega zemlju i posle toga sitan dunavski pesak da zemlja nebi isplivavala napolje a onda preko toga svega jos sloj sljunka da ribice nebi kopale rupe u podlozi sad vidim da sam sve uradio pogresno ali jbg staces tad nisam ni video ovaj post  |
|
|