grujanic87 je napisao:
Ja cu zbog blyxe izludeti Slika moje blyxe koju sam ostavio u ovoj temi je sa zemljom za cvece "carobna zemlja" i posto mi u zadnje vreme ne uspeva ... u sadasnji setup sam ubacio ovu zemlju.Ona mi je proverena i na njoj mi je sve raslo bez problema.Ali blyxa mi sad propada nije mi jasno zasto ako je vec ludela na ovoj podlozi zasto sad propada ista voda,ista prihrana.Jedino sto sam sad poceo sa csm+b ali nije to sigurno! Moracu joj ubaciti malo treseta da vidim hoce li se oporaviti
Pomenuta biljka sa gornje slike sa mog posta je bez hranjive podloge,samo hemija preko sprica.
Mislim da joj nije presudna kvalitetna podloga za njen rast,to je barem neko moje iskustvo sa njom.
Dex mislim da je mozda to jedan od razloga Jer se svo to propadanje desava u prve dve tri nedelje dok ja ne djubrim vec vrsim samo zamenu vode
Sto se tice blyxe evo mog iskustva s njom...
Imam i dobru podlogu i vrsim prihranu ali je biljka najpre propadala a zatim posle oporavka stagnirala, ja se vec i oprostio od nje, ali resim da joj promenim mesto.
Evo posle samo dva dana od promene mesta je dobila onu lepu bakarnu boju pusta nove listove kao luda, a izbacila je i par pelcera sa strane. Ne mogu da shvatim sta joj to na onom drugom mestu nije odgovaralo. Jako svetlo joj uopste nije potrebno jer sada ovde gde lepo raste je u senci crypte. Mada kad bolje razmislim nista zivo u tom desnom delu akvarijuma nece lepo da raste hahahha
Komentara: 864 Mesto: Beograd - Mirijevo Registrovan: 13.07.09
Napisano na dan 09.02.2010 02:09
Mada kad bolje razmislim nista zivo u tom desnom delu akvarijuma nece lepo da raste hahahha
Znaci tu je mesto nekakvom kamenu.
Kod mene je Blyxa stigla bogata i predivna, mljac mljac. Nakon laganog propadanja ostao mi je jedan primerak koji je biljka pocela da pusta kada se koliko toliko privikla. Taj pelcerchic je poceo konkretno da raste kada sam poceo da dodajem Tothemu.
neke ljude više boli tuđa radost nego njihova tuga